Naslovna
Usluge
Bojanje fasada
Bojanje interijera
Filozofija boja
Galerija
Kontakt
Kako do nas?
Partneri
M-upravljanje d.o.o.
Lidl
AB-gradnja
dm-drogerie markt d.o.o.
Delta Design d.o.o.
TGM-Logistika
Ekogranja
Dinela
Filozofija boja

Od pradavnih vremena boja je bila nosioc informacija, te je široko korištena u narodnim umjetnostima. Naprimjer, četiri kardinalna smjera imaju simboličke boje: sjever -bijela, jug -smeđa, istok -žuta i zapad -plava. Boje mogu utjecati na naše emocije, postupke te kako reagiramo prema različitim ljudima, stvarima i idejama. Simbolizam boja gradio se kroz čitavu povijest, religiju, vjerovanja i tradiciju. One imaju svoja simbolička značenja te psihološki utjecaj na ljude. Evo nekih simboličkih značenja boja te njihovog psihološkog utjecaja na ljude.
TM color

Crvena - Simbolizira uzbuđenje, energiju, strast i ljubav. Psihološki može djelovati razdražujuće, popraviti raspoloženje, ubrzati puls i disanje te pojačati mišićnu napetost. Svjetla crvena predstavlja radost, strast, osjećajnost i ljubav. Tamno crvena je povezana sa jakošću, snagom volje, vodstvom i hrabrošću.Plava - Simbolizira sigurnost, istinu, povjerenje, čistoću. Psihološki djeluje smirujuće, suprotno od crvene potiče koncentraciju i umiruje, snažno je povezana sa smirenjem. Svjetlo plava je povezana sa zdravljem, liječenjem, smirenošću, razumijevanjem i mekoćom. Tamno plava predstavlja dubinu, znanje, moć, ingritet, stručnost, stabilnost i ozbiljnost.


Zelena je boja prirode. Simbolizira rast, harmoniju, svježinu i plodnost. Zelena ima veliku emocionalnu povezanost sa sigurnošću. To je boja koja najviše odmara ljudsko oko, pa može popraviti vid. Ona predstavlja stabilnost i izdržljivost. Vodeno-zelena je povezana sa emocionalnim liječenjem i zaštitom. Maslinasto zelena je tradicionalna boja mira.


Žuta je boja sunca. Povezana je sa srećom, radošću, intelektom i energijom. Ona stvara topao efekt, potiče veselje, mentalnu aktivnost i stvara energiju u mišićima. Svjetla žuta je povezana sa intelektom, svježinom i radošću.
Ljubičasta (purple) spaja stabilnost plave sa energijom crvene boje. Povezana je sa kraljevskom osobom. Simbolizira moć, plemstvo, luksuz i ambiciju, te spaja bogatstvo i ekstravaganciju. Također je povezana sa mudrošću, dostojanstvom, neovisnošću i kreativnošću. Svjetlo ljubičasta budi romatične osjećaje, a tamno ljubičasta izaziva tužne osjećaje.


Narančasta boja u sebi spaja energiju crvene i sreću žute boje. Povezana je sa radošću i sunčanošću. Predstavlja entuzijazam, fascinantnost, sreću, kreativnost, odlučnost, privlačnost, uspjeh, ohrabrenje i podražaj. Potiče dotok kisika prema mozgu, ima okrepljujući efekt i potiče mentalnu aktivnost. Vrlo je prihvaćena među mlađom populacijom.
 
Dobavljači
JUB d.o.o
Chemotehna d.o.o.
Samoborka d.d.
Reta d.o.o.
Trgovački obrt Vrba
MD-Profil d.o.o.
Pap-Promet d.o.o.
Belinka Hrvatska d.o.o.
Chromos d.d.
Istra Color d.o.o.
Seles zastupništvo d.o.o.
Texo trgovina d.o.o.
Talpa d.o.o.
Velekem d.o.o.
Borna trgovina d.o.o.
Aris-Pro d.o.o.
Trgovački obrt Ana-A
Belamaks prom d.o.o.
Manast d.o.o.
Sitolor-Medius d.o.o.